Kontakt

Jesper Skalberg Karlsson (M)
Mobil: 073-993 98 77
E-post: jesper.skalberg-karlsson@gotland.se

Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Jesper Skalberg Karlsson (M)

Jesper Skalberg Karlsson (M).  Foto: Karl Melander.

Jesper Skalberg Karlsson, Moderaterna
Regionråd

Jag har varit politiskt engagerad så länge jag kan minnas. Från elevrådet på lågstadiet, via studentkommittén på Säve till Sveriges riksdag. Idag är jag förbundsordförande för Moderaterna på Gotland och gruppledare för Moderaterna i Region Gotland.

Min utgångspunkt är att Sverige är ett bra land - men att mycket kan bli bättre. Det innebär att jag ser hur flera delar av samhället har utmaningar, som om de hanteras på rätt sätt kan innebära stora möjligheter. Men också att politisk klåfingrighet och ofinansierade löften kan försvåra för innovation och tillväxt.

Jag är övertygad om att den potential som finns i vårt land kan tillvaratas och få Sverige att utvecklas. Mitt politiska engagemang har sin grund i detta. Att skapa bättre möjligheter och förutsättningar för människor att leva det liv de själva trivs bäst med. Därför ska politiken fungera bra i välfärdens kärna, där den behövs för att lösa samhällets gemensamma problem.

Men den ska också låta bli att reglera det människor bestämmer bäst själva – beslut som rör den egna familjen och plånboken.

Tre politiska frågor som är viktiga för mig att driva:

  • Gotland är en del av Sverige, därför ska vi ha vägpriser på färjan och återuppta arbetet med en tredje elkabel till ön. Självklart ska Bromma flygplats finnas kvar.
  • Vi ska ha ordning och reda i de offentliga finanserna, så att vi kan möta ekonomiska kriser med investeringar istället för panikartade neddragningar som drabbar vanliga, hårt arbetande familjer.

Sverige behöver skapa tillväxt och framtidstro i de gröna näringarna. Det land som förstör sin egen livsmedelsproduktion, förstör sig självt (som Franklin D. Roosevelt sa).

Kontaktuppgifter:
Mobil: 072-547 60 28
Epost: jesper.skalberg-karlsson@gotland.se