Kontakt

Kultur och fritid
Besöksadress: Visborgsallén 19, 621 81  Visby
Telefon (växel): 0498-26 90 00

E-post bokningsfrågor: bokning@gotland.se
E-post föreningsfrågor: forening@gotland.se

Kontaktuppgifter till respektive enhet finns under flikarna till vänster.

 

 

Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Bild från Unga Romas förställning "Att bossa en bitch" 2018 (foto: Region Gotland/Björn Ahlsén)

Teater

Länsteatern på Gotland tillsammans med och ett antal fria grupper och arrangörer erbjuder gotlänningarna och besökare på upplevelser inom såväl drama som musikal och komedi, från Shakespeare till rykande nyskrivet, året om.

Länsteatern på Gotland

Den minsta av landets länsteatrar spelar höst, vinter och vår på sin fasta scen i Visby.  Oftast varje höst görs en turné till några av öns alla bygdegårdar. Länsteatern samarbetar gärna med Gotlandsmusiken.

Romateatern

I över 30 år har Romateatern spelat Shakespeare-föreställningar i Roma klosterruin. Föreställningarna inramade i den vackra klosterruinen under magiska sommarkvällar  har blivit en tradition för tiotusentals besökare.

Unga Roma

Unga Roma är en av de fria grupperna på ön som även turnerar på fastlandet. Gruppen klär den klassiska Shakespearedramatiken i ny kostym. Målgruppen är framför allt barn och unga. Spelplatserna kan vara både ett klassrum eller i parken på Kungsgården.

Riksteatern 

Gotland har två riksteaterföreningar; Nordret och Sudret. Båda erbjuder publiken från norr till söder på främst Riksteaterns repertoar men även gästspel och samarbeten med andra turnerande fria grupper.
 

Teaterambulansen och Vibrationsverket

Båda dessa fria grupper, i Burs och Anga, spelar framför allt för de yngre barnen.

Härutöver finns ett antal ideellt verksamma föreningar som spelar amatörteater, gör lokalrevyer och anordnar teaterkurser.