Kontakt

Angelica Andersson Fihn
Avdelningschef
Telefon: 0498-269658
E-post: angelica.andersson-fihn@gotland.se

För kontaktuppgifter till ditt bibliotek, se respektive hemsida.

Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Kvinna läser en bok på Almedalsbiblioteket

Bibliotek

På Gotland finns tio bibliotek och en bokbuss. På bibliotekens webbplats hittar du information om de olika verksamheterna och allt biblioteken har att erbjuda, både digitalt och på plats. 

Till biblioteken på Gotlands webbplats

Om biblioteken på Gotland

På biblioteken är alla välkomna. Här kan du avgiftsfritt ta del av information och litteratur, kunskap och kultur. Biblioteken erbjuder också spännande evenemang för alla åldrar. Med ett lånekort får du tillgång till böcker och övriga medier på biblioteken på Gotland. Låna och lämna på det bibliotek som passar dig bäst!
 


Barn och unga på biblioteken
På biblioteken finns barnavdelningar med barnböcker där både barn och vuxna får plats. Flera bibliotek har barnverksamhet med till exempel sagostunder, sångstunder och barnteater.

Bokstart Gotland är en satsning som vänder sig till familjer med barn i åldrarna 0-5 år. Syftet är att uppmuntra föräldrar och andra vuxna i barnets närhet att läsa högt, prata, sjunga, rimma och ramsa med sitt barn. Satsningen genomförs av barnhälsovården, biblioteket, förskolan, öppna förskolan och socialförvaltningen, tillsammans med familjer.

Läs mer om Bokstart Gotland


Läsa på olika sätt 
Har du eller någon du känner svårt att läsa tryckt text? På biblioteken finns böcker med stor stil, talböcker, lättlästa böcker, böcker som känns, luktar eller låter och böcker på teckenspråk.

För dig som är ny i Sverige finns till exempel böcker på lättläst svenska, lexikon, språkkurser och böcker på andra språk än svenska för både barn och vuxna. Flera bibliotek anordnar språkcaféer där du kan träna svenska.

För information om öppettider, programverksamhet och sökning av medier – besök bibliotekens egna sidor.

Välkommen!