Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Vill du ha en författare som mentor?

Publicerad 2023-09-26 13:00
Nu har du chansen! Region Gotlands uppskattade mentorskapsprogram för författare är tillbaka.

Förra året startade Region Gotland ett mentorskapsprogram för författare. Över 30 skrivande gotlänningar sökte och av dem valdes tio ut. De matchades med en etablerad författare, som blev deras mentor. 

 Vissa ville ha väldigt konkret hjälp med en text. Andra ville veta mer om bokbranschen och få tips och råd, berättar Moa Candil, litteraturutvecklare för Region Gotland.

Nu öppnar Region Gotland upp för en ny omgång av mentorskapsprogrammet. Programmet riktar sig till dig som vill utvecklas i ditt skrivande. Du behöver inte ha någon särskild utbildning för att söka, men vi ser gärna att du tar skrivandet på allvar. 

Kanske sitter du med ett färdigt manus som du vill se utgivet? Kanske har du kört fast och behöver nya ögon på en text du jobbar med? Kanske har du redan gett ut en bok och vill ha tips och råd från en mer erfaren kollega?

Region Gotland matchar dig med en lämplig mentor och står för ett arvode till denna. Ni möts fysiskt eller digitalt vid upp till fem tillfällen, under hösten och vintern 2023-2024.

Sista ansökningsdag är den 31 oktober 2023. Välkommen med din ansökan!

Fyll i ansökningsformuläret här.