Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

En vecka med fokus på brandsäkerhet

Publicerad 2023-09-11 17:07
Titta på brandbilar, träffa brandmän, ta på brandrock och brandhjälm och prova att släcka en brand med handbrandsläckare. Lär dig mer om hur du kan skydda dig och din bostad mot brand. Det är några av sakerna du kan göra under Brandskyddsveckan som arrangeras den 11­–17 september.­

Alla elever i årskurs 2 är inbjudna till Fenomenalen för att lära sig mer om eld och brand. Eleverna kommer där erbjudas att krypa genom ett rökfyllt utrymme och släcka en mindre brand med handbrandsläckare.

Eleverna kommer även att få med sig material från MSB och Brandskyddföreningen för att jobba vidare med hur de ska agera vid brand.

Räddningstjänsten finns på Fenomenalen från tisdag till och med torsdag mellan 8.15 och 14.30.

Under lördagen den 16 september är det öppet hus på de flesta av våra brandstationer mellan 10 och 14 (Fårö 11–14). Under öppet hus kan du titta på brandbilar, träffa våra medarbetare samt diskutera brandsäkerhet och vilken utrustning som är bra att ha i hemmet. Du kan också passa på att ta reda på hur det är att vara räddningstjänstpersonal i beredskap och hur det kan kombineras med ditt ordinarie arbete.

I samarbete med Brandskyddsföreningen och Länsförsäkringar Gotland kommer vi även att arrangera tipspromenad med priser som handbrandsläckare, brandfilt och brandvarnare.

Vill du bidra till tryggheten och säkerheten på din ort? Region Gotland söker just nu ett antal nya medarbetare till arbetet som räddningstjänstpersonal i beredskap. Här kan du läsa mer.