Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Dansresidens 2023: M Art Lab. Foto: M Art Lab

Jazzdanskollektivet M Art Lab har dansresidens på Gotland i maj

Publicerad 2023-05-11 09:35
Under två veckor i maj befinner sig jazzdanskollektivet M Art Lab på Gotland för ett dansresidens arrangerat av Region Gotland och Länsteatern på Gotland. Residenset avslutas med en öppen visning den 20 maj.
Under ett dansresidens får danskonstnärer och koreografer möjlighet att utveckla sina konstnärliga idéer i en kreativ miljö. Dansresidenset på Gotland arrangeras av Region Gotland och Länsteatern på Gotland. 
 
– Det är så viktigt och uppskattat  att erbjuda residens inom dansområdet eftersom det finns begränsat med resurser för produktion men också för att det passar många danskonstnärer att få arbeta med sitt skapande på olika platser. Vi är stolta över att vara en av alla spännande residensmöjligheter i hela landet, säger Gia Schager, dansutvecklare i Region Gotland.
 
Lördagen den 20 maj avslutar M Art Lab residenset med en öppen visning med föreställning, fika och samtal kl.16–18 på länsteatern.

M Art Lab vill utveckla jazzdansen

Under årets residens deltar två av medlemmarna ur M Art Lab: Malin Stenholm och Åse Wallberg. De kommer att utveckla och laborera med koreografiska metoder för att undersöka vad som händer i det rytmiska och dynamiska mötet mellan kropp och röst.
 
Dansarna kommer att samarbeta med Kulturamas dansutbildningar, både för att få möjlighet att undersöka metoder ihop med fler personer och för att fortsätta sprida, driva, synliggöra och utveckla jazzdansen. De öppnar även upp för möten med dansverksamma på ön under sin vistelse.
 
Jazzdanskollektivet M Art Lab är ett av få danskompanier i världen som uteslutande arbetar med jazzdans. De utvecklar, sprider och synliggör jazzdans som självständig, scenisk konstform. De fyra danskonstnärerna i M Art Lab har den intrikata, komplexa och poetiska Mattoxtekniken som en gemensam grund och ett intresse för arkitektur, rytm, mekanik, funktion och den sociala aspekten på dans.