Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Ta gärna del av Outdoor-veckan på Gotland

Publicerad 2023-04-27 10:23
Outdoor-veckan närmar sig med stormsteg och snart är nio dagar av äventyr, utomhusaktiviteter, gemenskap, natur och utmaningar här. Den 29 april går startskottet och just nu finns det 82 programpunkter.
Under perioden 29 april–7 maj pågår Outdoor-veckan och då är tanken att locka ut gotlänningarna i naturen med ett välfyllt program med fantastiska, kreativa, utmanande och roliga aktiviteter. Intresset för att erbjuda aktiviteter har varit stort och det tillkommer fortfarande evenemang runt omkring på ön. 
 
Ambitionen är att Outdoor-veckan ska återkomma varje år och bli en vårtradition för gotlänningarna och Gotlands besökare.
 
Outdoor-veckan är en del av RF-SISU Gotlands projekt Gotland OUT som arbetar med ökad hållbar outdoor-turism på Gotland.  Projektet Gotland OUT är till hälften finansierat av Region Gotland och till hälften EU:
 
Veckan har flera syften. Här är några av dem:
  • Att få fler företag och organisationer att skapa event.
  • Att få fler gotlänningar att motionera och upptäcka Gotlands natur. 
  • Att enklare kunna kommunicera och attrahera att komma till Gotland.
  • Att attrahera fler att bo på Gotland genom att visa vad man kan göra. 
 
- Att röra sig och att vara utomhus i naturen har positiva effekter både på fysisk och psykisk hälsa. Att flera aktiviteter är gratis på outdoor-veckan är positivt. Förhoppningsvis kan veckan inspirera fler gotlänningar att komma ut i vår fantastiska natur med alla dess hälsovinster även resten av året, säger folkhälsostrateg Elin Lööf på Region Gotland. 
 
Göran Hellgren från RF-Sisu Gotland hoppas också att många gotlänningar passar på att ta del av veckan:
- Upptäck ön – och våga prova något nytt! Gotland har fantastisk natur och massor av underbara aktiviteter och möjligheter men vi har inte upptäckt dem alla ännu, säger Göran Hellgren.
 
Många aktiviteter är gratis och av ”prova på upplägg” medan vissa kostar pengar. En del vill ha in anmälan i förväg och till vissa evenemang är det bara att komma. Det framgår av informationen på respektive programpunkt.