Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Sandupptagning Gotland

Äntligen ett säkert vårtecken - nu sopar vi bort vintern

Publicerad 2023-03-17 10:38
Solen lyser och snön smälter. Snart dags för vårens första knoppar att titta fram, men också dags för våra sandsopningsbilar att ge sig ut på de gotländska vägarna.

För att motverka halkan under vintern både snöröjer och sandar vi Gotlands vägar och gator. Nu när snön smält bort är det dags att sopa upp materialet och göra rent för säsongen. Det brukar kännas som ett säkert vårtecken!

Sanden från vintern sopas upp 

Arbetet med att sopa upp sanden som blivit över börjar under vecka 11 2023. Vår personal fokuserar först på de större vägarna eftersom vi under vinter använt mer sand där. Sedan jobbar vi oss framåt och avslutar i bostadskvarteren. Håller vårvädret i sig så blir vi förhoppningsvis klara inom några veckor. Arbetet kan både damma och bullra men vi arbetar så gott vi kan för att inte störa.

Hjälp oss gärna!

Ser du oss och sandsopningsbilen på vägarna får du gärna tänka på att den behöver plats för att komma fram.  Du får gärna hjälpa oss genom att respektera skyltning och flytta din parkerade bil enligt de datum som står angivet.