Arbetet med Lika Olika-metoden i grundskolan fortsätter. Just nu deltar åtta skolor under en treårsperiod. Fokus ligger på att göra förflyttningar kring värderingar, fördomar, attityder, beteenden, konsekvenstänk, självkänsla och mycket mer. Ytterst handlar det om att skapa tolerans för varandras olikheter.
Som en del av det arbetet bjuder vi nu in till en öppen föreläsning för vårdnadshavare och andra där du kan få en dos av Lika Olika:s tänk. Under föreläsningen tar Mary med dig på en resa i vad det innebär att vara människa och medmänniska. Du får möta dina egna vedertagna “sanningar” om dig själv och andra.
- Vårdnadshavare är en väldigt viktig del i arbetet för att ta med sociala kunskaper och insikterna vi vill förmedla även till köksborden och sedan vidare till lokala samhällets alla delar där vi människor samvarar. Det handlar i grund och botten om att acceptera och uppskatta varandras olikheter och bli medvetna om hur vi beter oss mot varandra. Och dessa beteenden faktiskt påverkar oss som individer och i större perspektiv också vårt samhälle, säger Mary Juusela.
- Arbetet utifrån detta tema är viktigare än någonsin. Med ökande psykisk ohälsa och sämre mående i vårt samhälle, behöver vi spegla oss själva i hur vi möter andra. Små förändringar i ditt eget beteende och din attityd kan göra stor skillnad för varje individ du möter, säger Jörgen Norström som är grundskolechef vid Region Gotland.
Välkommen till en spännande föreläsning!
När: 28 mars klockan18.30-20.00
Var: Wisbygymnasiets aula i Sävehuset, Visby
För vem: alla som är 18 år och uppåt
Biljetter: föreläsningen är gratis. Det är fria sittplatser och först till kvarn som gäller. Dörrarna öppnas klockan 18.00
Föreläsningen ges genom ett samarbete mellan Region Gotland, Lika Olika och Länsförsäkringar Gotland.
Läs mer om arbetet med Lika Olika på Gotland: gotland.se/likaolika