Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Ulf Kristersson blir första partiledare att tala på Almedalsveckan 2023

Publicerad 2023-01-12 11:27
Moderaternas partiledare, tillika Sveriges statsminister, talar från Almedalens scen onsdagen den 28 juni klockan 11. I och med detta byter Moderaterna dag med Centerpartiet.
- EU-frågor kan bli ett av flera viktiga ämnen som diskuteras under årets Almedalsvecka och vi ser en direkt påverkan av Sveriges ordförandeskap i sommar redan nu, säger Mia Stuhre, verksamhetsledare för Almedalsveckan.
 
Ordningen på partidagarna ändras för 2023, eftersom det sista mötet under det svenska ordförandeskapet äger rum i slutet av juni och krockar med Moderaternas dag under Almedalsveckan. Det innebär att Centerpartiet byter sin halvdag med Moderaterna. I samband med att partierna byter dag är det också klart att Moderaternas partiledare, Ulf Kristersson, inleder raden av partiledartal från Almedalens scen.
 
- Vi är glada över att få börja presentera talarna som kommer att stå på Almedalens scen under sitt partis dag, säger Mia Stuhre, och vi känner redan nu ett stort engagemang inför årets demokrativecka.
 
Almedalsveckan 2023 invigs tisdagen den 27 juni och partierna inleder sina halvdagar den 28 juli, med det första talet klockan 11.