Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Peter Lindvall slutar som regiondirektör

Publicerad 2022-12-01 13:00
Idag meddelade regiondirektör Peter Lindvall att han valt att säga upp sig från sin tjänst i Region Gotland för att istället bli VD för Länsförsäkringar Kalmar.

Regionstyrelsens ordförande Meit Fohlin har fått beskedet.

– Jag vill tacka Peter för stort engagemang och viktiga insatser under sina år hos oss och önskar honom stort lycka till i sin kommande roll. Under Peters ledarskap har Region Gotland tagit stora utvecklingskliv inom flera områden säger regionstyrelsens ordförande Meit Fohlin.

– Jag har haft ett fantastiskt roligt jobb och jag känner mig mycket stolt över att få vara en del av Region Gotland i snart åtta år, varav sju som regiondirektör. Under min tid har vi bland annat fått hantera utmanande ekonomiska förutsättningar och en pandemi, samtidigt som vi har skött vårt grunduppdrag för gotlänningarna och arbetat med viktiga utvecklingsområden. Jag känner mig också delaktig i och stolt över våra förbättrade värden i medarbetarundersökningen. Vid någon tidpunkt är det trots allt ändå dags att lämna, säger Peter Lindvall.

Inom kort påbörjas en rekrytering av ny regiondirektör. När Peter Lindvall slutar är ännu inte bestämt, men det kommer att ske någon gång under våren 2023.