Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Södervärnskolans nya fik

Så fint har det blivit på Södervärnskolan

Publicerad 2022-11-15 15:50
Under tisdagskvällen invigs Södervärnsskolans nyrenoverade lokaler med öppet hus. På plats väntar rektor med personal för att stolt visa upp hur fint det blivit efter den stora renoveringen.

Södervärnskolans rektor Cecilia Tofftén i nya biblioteket

- Vi är så glada. Det har blivit väldigt fint och det är skönt att vara tillbaka, säger Cecilia Tofftén som är rektor vid Södervärnskolan.

Södervärnskolan har under några år dragits med ventilationsproblem. I november 2021 startade det omfattande arbetet med att byta ut ventilationen och eleverna som huserat i A-huset blev då evakuerade till tillfälliga paviljonger på skolområdet.

- Den största utmaningen under evakueringen och flyttstöket har varit att upprätthålla en tillgänglig lärmiljö och inte tulla på den och även att bibehålla den kvalitet vi vill ha i skolan för elever och personal. Vi har fått parera, säger Cecilia Tofftén.

Samtidigt som ventilationssystemet byttes ut har skolans lokaler verksamhetsanpassats med nya arbetsrum, fler grupprum för elever, sittplatser i korridor och uppehållsrum samt nytt café och bibliotek som ska fungera i ett flöde. Expeditionen har även kopplats ihop med arbetsplatser för stödfunktioner. Kök och matsal har också renoverats. Samtliga arbeten var klara sommaren 2022 och elever och skolpersonal kunde börja det nya läsåret i fräscha lokaler. Men det är alltså först nu som en nyinvigning äger rum.

Några saker återstår dock innan renoveringen är komplett. Bland annat är det orangeriet bredvid caféet och elen i aulan som ska fixas.

Även annan ungdomsverksamhet visar upp sig under kvällens öppna hus.

Södervärnskolans fik