Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Årets gymnasielärare

I går kväll korades årets gymnasielärare på Lärargalan i Stockholm. Utmärkelsen gick till Kristian Bünger, som är lärare i svenska, historia, sociologi och filosofi på Wisbygymnasiet.
Det var rejält omtumlande, men såklart också väldigt roligt. Sedan vill jag verkligen understryka att det är samarbetet med kollegorna och Wisbygymnasiet som skola som gett mig förutsättningarna att utveckla min undervisning på ett sätt som tydligen gjort att den nått fram till eleverna. Så det här priset tycker jag ska ses lika mycket som kollegiets och skolans, som mitt, säger Kristian Bünger.
 
Elevernas motivering:
Kristian är inspirerande och mycket kunnig. Det märks att han verkligen vill göra skillnad och verkligen tycker om sitt jobb. Han tar hänsyn till allas olika behov och lyssnar på oss elever. Han har ett bra, tydligt upplägg i sin undervisning.
 
Juryns motivering:
Kristians lektioner är något att se fram emot eftersom han är så engagerad i sitt arbete och i sina ämnen. Han blandar humor med allvar och har en förmåga att inspirera sina elever. Genom sitt sätt att vara och undervisa får han eleverna att tro på sig själva, att vilja bli bättre, vilja tänka nytt och inte glömma bort att det man gör ska spegla en själv. Kristian är en fantastisk mentor och lärare och en väldigt bra förebild.