Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Eldföreställning

Jobba hos oss

Nu söker vi en

Science Center Pedagog till Fenomenalen

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 2200 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Vilka är vi?

Fenomenalen är ett av 20 Science Center i Sverige. Vi har alla samma uppdrag, att öka intresset för naturvetenskap och teknik. Vi gör det med hjälp av interaktiva utställningar och spännande program och aktiviteter som skapas för förskolor, skolor och för allmänhet. Alla med lustfyllt lärande i fokus!

Fenomenalen är ett litet science center där det just nu är fyra personer anställda plus de gymnasieungdomar som jobbar hos oss på helgerna. Med ett litet team är det viktigt att vi jobbar tillsammans och kan "allt" i verksamheten för att det inte ska bli sårbart. Det gör att arbetsuppgifterna är väldigt varierande.

Det fina med den här arbetsplatsen är att den ger dig möjlighet att få utlopp för din kreativitet, dina idéer tas tillvara och du får utmana dig själv i möten med elever och besökare i att försöka hitta deras nycklar till naturvetenskapen. Vilket är egentligen bästa sättet för att få någon nyfiken på att veta mer?

Är du en driven pedagog med erfarenhet av pedagogiskt utvecklingsarbete som brinner för hållbarhet, naturvetenskap, matematik och teknik? Är du sugen på att skapa något större för fler? Vill du pröva dina vingar i en spännande verksamhet? Då kanske du är vår nya kollega!

Dina arbetsuppgifter

Vi söker dig som är en skicklig pedagog och som vill testa olika sätt att lära ut.
Du ansvarar för pedagogisk utveckling, planering och genomförande av aktiviteter. Det handlar både om skolbesök, lärarfortbildning och andra aktiviteter som syftar till att fler inspireras och intresseras av naturvetenskap och teknik. Rollen är både kreativ, strategisk och operativ. Du förväntas kunna möta människor i olika åldrar och med olika bakgrund. Dina arbetsuppgifter förutsätter ett nära samarbete med övriga kollegor.

Du kommer att ansvara för NTA- natur teknik för alla. Din roll som samordnare innebär att du just samordnar utbildningar, lån och hantering av temalådor.

Vem är du?

Du har Högskole- eller universitetsutbildning, med goda ämneskunskaper inom naturvetenskap, matematik och teknik. Bra om du har några års arbetslivserfarenhet från pedagogisk verksamhet och ett intresse för och kunskap om programmering. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Körkort är ett krav.

Det är meriterande om du är legitimerad lärare i MA|NO|TK och har erfarenhet av att undervisa i åk 7-9 och/eller gymnasiet. Du har ett intresse och kunskap kring ny teknik och digitalisering och även har erfarenhet av fortbildning för vuxna.

Du är kreativ, initiativrik, engagerad och lösningsorienterad, är flexibel och trivs i en föränderlig miljö. Är service- och kundorienterad och kan inspirera andra samt snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter och kunskapsområde. Du är resultatorienterad och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt.

 

Sök jobbet som Science Center Pedagog 

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6700 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är över 61 000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 oktober eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/672
Kontakt
  • Lisa Berg, 0498263472
Publicerat 2022-06-20
Sista ansökningsdag 2022-07-10