Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Nu får gotländska barn och unga chans att skriva kreativt

Publicerad 2022-06-02 13:35
Kulturskolan på Gotland testar i år ett nytt ämne – kreativt skrivande. Med start i september drar två grupper i gång, för elever på mellanstadiet respektive högstadiet.
Många barn och unga i Sverige skriver på sin fritid. Bland elever i årskurs fem säger nästan hälften att de ibland skriver berättelser, sagor eller dikter. På högstadiet och gymnasiet uppger ungefär en femtedel att de skriver på sin fritid. 
 
Nu har gotländska barn och ungdomar chans att ta sitt intresse vidare. I höst kommer Kulturskolan på Gotland dra igång en kurs i kreativt skrivande. 20 elever i två grupper kommer att få testa olika sätt att skriva poesi och noveller samt att läsa andras texter och ge konstruktiv feedback. 
 
Kursen är en pilotverksamhet i samarbete med Region Gotlands kulturenhet. Kulturskolan på Gotland har inte tidigare haft kurser i skrivande men i många andra regioner finns det. 
 
– Att skriva i grupp är någon helt annat än att skriva ensam. Jag tror det kommer vara jättekul och utvecklande för de som är med, säger Moa Candil, litteraturutvecklare på Region Gotland. 
 
– Det ska bli spännande att se hur stort intresset är för skrivande bland Gotlands barn och unga, säger Hans-Åke Norrby, rektor på Kulturskolan Gotland.