Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Eva Nypelius och Anders Flanking vid medborgarceremonin 2019.

Region Gotland firar nationaldagen med medborgarskapsceremoni

Publicerad 2022-05-25 09:49
Den 6 juni bjuder Region Gotland in till medborgarskapsceremoni för att fira nya svenska medborgare. Firandet är öppet för alla som vill delta.
Varje år på nationaldagen anordnas en medborgarskapsceremoni för att fira nya svenska medborgare. De senaste två åren har ceremonin blivit inställd på grund av pandemin, så i år hålls ceremonin för alla som blivit svenska medborgare på Gotland under perioden 1 maj 2019–31 december 2021.
 
Alla 490 personer som har blivit svenska medborgare på Gotland under den tiden har fått en personlig inbjudan för sig själv och sin familj. Det blir en högtidlig stund på eftermiddagen med tal, musik och en avslutande fika med kaffe och tårta för alla inbjudna. Regiondirektör Peter Lindvall är dagens presentatör. Under ceremonin deltar också regionstyrelsens ordförande Eva Nypelius, regionfullmäktiges ordförande Inger Harlevi och landshövding Anders Flanking.
 
Plats för firandet i år är utomhus framför Region Gotlands huvudentré på Visborgsområdet. Ceremonin inleds klockan 14.30 med traditionsenlig flagghissning och trumpetfanfar. Sångaren och artisten Fredrik Willstrand är med oss för att sjunga nationalsången.

Öppet för allmänheten

Alla som vill är välkomna till firandet. Ta med picknickkorgen och en filt eller stol att sitta på.