Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Solbergabadet i Visby.

Välkommen på Gotland Art Meetup 31 maj

Publicerad 2022-05-19 13:57
Kom och ät frukost med Kulturenheten i Ljusgården, Region Gotland den 31 maj 8.30-10.30 och delta i samtal om två högaktuella frågor för kulturen på Gotland!
Tid: Tisdag 31 maj kl. 8.30-10.30
Plats: Ljusgården, Region Gotlands huvudentré, Visborgsallén 19
Föranmäl för frukost: kulturinfo@gotland.se
För frågor: Paola Ciliberto, Kulturenheten på 0737-65 82 45 eller paola.ciliberto@gotland.se

SAMTAL: Var ska kulturen äga rum? 

Gotland är den enda regionen i Sverige utan konserthus. Påkostade teaterproduktioner för barn och unga får uppstå i svettdoftande gympasalar. Det saknas danssalar och större scenytor för gästspel. Hur länge ska scenkonsten vänta på en ändamålsenligt anpassad lokal?  
 
Thomas Sundström, Emelie Bergbohm, Ulf Grönhagen, Elin Ahlström Taikon och Erik Skagerfält pratar om varför anpassade lokaler har så stor betydelse och vilka förutsättningar som krävs av en lokal för både teater, dans och musik. Moderator är Annika Wassén, musik- och teaterutvecklare, Kulturenheten. 

SAMTAL: Var finns kulturkritiken på Gotland? 

Kritiken spelar en viktig roll i konstens ekosystem – både för kulturskapare och publik. Vilken roll har lokala medier när det gäller att synliggöra kulturen på Gotland? Och vem tar över ansvar för kulturkritiken om medierna släpper det? 
 
Magnus William-Olsson från Kritiklabbet ger oss en introduktion, följt av ett samtal mellan Mats Pettersson (GT), Pär Ullrich (GA), Ulrika Uusitalo Fernholm (P4 Gotland) samt Liv Olanders och Marita Jonsson Moderator är Moa Candil, litteraturutvecklare, Kulturenheten.
 

INSPIRATION: Musikaliska verket Mästermyr

Under frukosten får du även lyssna på det musikaliska verket Mästermyr och kompositören Jan Ekedahl som berättar om processen bakom verket.