Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Vaccinationsinsatsen går in i sommarläge

Från och med den 16 maj går vaccinationsinsatsen mot covid-19 in i en ny fas, med begränsade öppettider. För dig som inte haft möjlighet att ta dina doser finns vaccinationstider även under våren och sommaren, men inte i samma utsträckning som tidigare.
Region Gotland har sedan vaccinationerna mot covid-19 startade kunnat erbjuda primärvaccination (dos 1 och dos 2) samt påfyllnadsdoser till alla gotlänningar som rekommenderats detta och totalt har över 150 000 vaccinationer gjorts. Kapaciteten och bemanningen har löpande anpassats efter aktuella rekommendationer och bokningstryck. Under våren och sommaren väntas en lägre efterfrågan och öppettiderna anpassas därefter.

Öppettider för mottagningarna
Under vecka 20 och 21 är Ica Maxi arena, Slite och Hemse öppna en dag per vecka för respektive vaccinationsmottagning. Från och med vecka 22 kommer endast en mottagning ha öppet, en dag per vecka, klockan 10:00-14:00. Under en period på en månad betyder det att mottagningen på Ica Maxi arena har öppet två dagar, Slite en dag och Hemse en dag. Aktuella öppettider kommer bland annat att finnas på www.gotland.se/dropinvaccination. Efter sommaren är mottagningarna redo att starta upp i större skala igen, om Folkhälsomyndigheten gör rekommendationer inför hösten.

Drop-in

När mottagningarna är öppna erbjuds både bokade tider och drop-in-vaccinationer. Från och med vecka 22 kommer du därmed även att kunna vaccinera dig på drop-in i Hemse. Något som tidigare bara erbjudits på Ica Maxi arena samt i Slite. Aktuella adresser och öppettider hittar du på www.gotland.se/dropinvaccination

Bokning av vaccinationstid 

Du som är folkbokförd på Gotland och har en e-legitimation kan boka tid i appen Alltid öppet. Du kan också boka tid via telefonbokningen på 0498-26 98 00. Under nationaldagsveckan, vecka 23, är bokningen öppen vardagar 06:30-15:30, med uppringning på tisdag förmiddag den 13 juni. Från och med vecka 24 är telefonbokningen öppen vardagar klockan 06:30-15:30 och du blir uppringd av en bokare nästa måndag förmiddag mellan klockan 9 och klockan 12.