Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Välkommen till Gotlands folkhögskolas elevutställningar

Publicerad 2022-05-06 08:56
Den 7 maj klockan 13.00 bjuder Gotlands folkhögskola in till vernissage på Fornsalen på i Visby. Kom och upplev årets elevutställningar på Gotlands museum. De pågår fram till den 29 maj och det är fri entré till själva vernissagen.

Eleverna på textillinjen visar sin slututställning, på temat ”Dolda världar”. Inför utställningen har deltagarna arbetat kring temat Fiktion – att drömma i vaket tillstånd. Inspirationen har hämtats ifrån myter, sagor, drömlika tillstånd, fantasier och annat som finns bortom vår verklighet. Utställningen visar en bredd av textila tekniker och uttrycksformer.

Deltagare på folkhögskolans fotolinje

Eleverna på fotolinjen visar sin slututställning, på temat ”Undantag”. Temat för fotolinjens slututställning är ”Undantag”. Regler, riktlinjer och rekommendationer, normer, lagar och förordningar, där alla inte passar in, allt går inte att göra efter en bestämd form. Undantag behöver göras, menar de. Undantagen gör att vi utvecklas och förändras, att vi vågar ta steg i nya riktningar.

Även skrivarlinjens elever medverkar. Eleverna har arbetat utifrån temat ”Äga rum” och kommer att ha en skrivarlya, arrangera uppläsningar och andra interaktiva händelser i museet.

På Gotlands museums hemsida kan du få reda på mer om utställningarna och öppettider.

Fornsalen – Gotlands Museum