Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Dansgrupp från kulturskola. Foto: Håkan Renard

Kulturskolan firar Dansens dag med föreställning

Publicerad 2022-04-25 15:04
Fredag den 29 april firar dansgrupper från Kulturskolan Gotland "International Dance Day" som fyller 40 år. Välkommen till vår föreställning i Sävehusets aula klockan 17.00, då vi passar på att dansa vi in våren.

"International Dance Day" - Dansens dag - har firats varje år sedan 1982 utifrån ett initiativ av International Dance Committee, ITI-Unesco. Syftet är att manifestera och lyfta dans som konstform och varje år skrivs ett särskilt budskap av en danskonstnär.

Årets budskap är skrivet av KANG Sue-jin, som är dansare och konstnärlig ledare för Nationalbaletten i Korea. Budskapet handlar om glädjen att åter få skapa och uppleva danskonst efter pandemiuppehållet, men också de lärdomar vi fått av den världsomfattande krisen.

På scenen på fredag får vi se åtta av kulturskolans dansgrupper bjuda på ett program med klassiskt och modernt, jazzigt och street, poppigt och traditionellt.

- Våra danselever får då äntligen möta en stor publik igen och visa sina danser som de jobbat med under terminen. Det är en sådan glädje på många sätt, säger Gia Schager, som är en av kulturskolans danspedagoger. 

Det är fri entré till föreställningen som pågår i cirka en timme.

Läs mer om Dansens dag på: https://www.international-dance-day.org/