Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Gotlands bokmässa är tillbaka!

Publicerad 2022-03-29 10:09
Lördagen den 9 april är det äntligen dags för Gotlands bokmässa igen efter två års uppehåll. Det blir ett efterlängtat möte mellan gotländska läsare, författare, bildskapare, förlag och litterära sällskap. Bokmässan pågår mellan klockan 10.00 och 17.00.
I år utgörs bokmässan av 33 lokala utställare och 24 spännande programpunkter om allt från fossiler till förlåtelse och ”prässäis va sum helst”. Det är i Almedalsbibliotekets foajé som utställarna finns, medan de olika framträdandena sker i Hörsalen eller Hörnan.
 
Precis som tidigare år kommer bokmässan att invigas av mottagaren av Region Gotlands kulturpris, vilket 2021 var KUNO, Kulturföreningen norra Gotland. Lika traditionsenligt avslutar vi med ett musikframträdande, i år av sångerskan Filippa Maurin och Karin Gevorkian Hellman på flygel.
 
Mässan gästas av forskaren Erik Wikberg från Handelshögskolan i Stockholm. Han kommer att berätta om den snabba utveckling bokbranschen genomgått under pandemin under rubriken ”Hur mår boken?”. Efteråt följer ett panelsamtal om statusen för den gotländska boken och villkoren för litterärt skapande på ön.
 
Under dagen hålls en workshop för barn där bokens värld överförs till dans och en kreativ poesiworkshop för ungdomar.
- Det är så kul att vi bokälskare får träffas igen, säger projektledare Magnus Snygg. Välkomna!