Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Foto från vänster: Miriam Öhman (foto: Hampus Jönsson), Alma Nyström Larsson (foto: Hampus Jönsson), Moa Beckman (foto: privat).

Årets kulturarbetsstipendier går till tre unga litterära talanger

Publicerad 2022-03-28 13:51
Årets kulturarbetsstipendier tilldelas Miriam Öhman, Alma Nyström Larsson och Moa Beckman som alla har skrivandet i fokus. De tre stipendiaterna tilldelas vardera 10.000 kronor.

Region Gotlands kulturarbetsstipendium är en hjälp och uppmuntran till fortsatt konstnärligt skapande för unga personer. Kulturarbetarstipendium kan sökas av den som är skriven på Gotland och som är mellan 18 och 30 år för att genomföra ett nyskapande kulturprojekt på ön.

– De tre stipendiaterna arbetar i olika litterära genre och med olika uttryck. Det ska bli mycket spännande att följa deras fortsatta utveckling, säger Moa Candil, Region Gotlands nytillträdda litterturutvecklare.

Miriam Öhman är född 2001 och uppvuxen i Umeå och arbetar just nu med sin första roman. Miriam som varit både ungdomsledare och arbetat inom hemtjänsten går nu på Folkhögskolan i Fårösund och tack vare stipendiet kan hon lägga större energi och fokus på sitt skrivande.

Alma Nyström Larsson är född 2001 och uppvuxen i Göteborg. Efter gymnasiet och ett års studier på Göteborgs Universitet går hon nu på Folkhögskolan i Fårösund. Hon beskriver sitt skrivande som en strävan att ständigt vilja förbättra sig främst inom poesi men även prosa.

Moa Beckman är född 1995 och bosatt i Skåne innan hon flyttade till Fårösund. Hon har studerat 8 av 10 terminer på psykologprogrammet vid Lunds Universitet. Moa Beckman håller just nu på med flera litterära projekt som hon tack vare stipendiet tänker slutföra här på Gotland vid sidan av vikariejobbet på en förskola.