Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Följ Ung Företagsamhets prisutdelning

Publicerad 2022-03-08 16:36
Det börjar dra ihop sig för att prisa årets unga företagare. Den 15 mars livesänds den digitala prisutdelningen från Wisby Strand med start klockan 16.00. Då finns elever, lärare, jurymedlemmar och prisutdelare på plats. I år deltar 60 UF-företag. Av dessa kommer 43 från kommunala Wisbygymnasiet.

Som vanligt tävlar UF-företagen i 12 olika kategorier. Den andra deltävlingen i kategorierna Årets Tjänst, Årets Vara och Årets Hantverkare har genomförts idag den 8 mars. Precis som tidigare är Region Gotland partner till Ung Företagsamhet Gotland tillika tävlingsvärd för kategorin Årets vara.

Förutom att ställa ut sitt UF-företag på mässan, kan de deltagande gymnasieeleverna även tävla mot andra UF-företag och vinna prispengar, ära och i vissa fall platser till SM i Ung Företagsamhet i Stockholm.

Du kan följa prisutdelningen via denna länk

- Bland tjänsteföretagen finns allt från kommunikationstjänster och digitala secondhand-tjänster till besprutning av åkrar. På varusidan är det väldigt populärt att återvinna ljus och stearin för att sedan stöpa nya ljus i fina former. I år känns det som att många tänker på miljön och även tycker det är viktigt att tänka på sina medmänniskor. Detta har resulterar i att många väljer att donera en del av sin vinst till välgörenhet, berättar Fia Sjö Svensson, som är skolinspiratör vid Ung Företagsamhet Gotland.

Här kan du titta närmare på de varor, tjänster och produkter som årets UF-företag tagit fram

Produkterna kan köpas direkt av UF-företagen.

Genom UF – Ung företagsamhet, har ungdomar i åldern 16 till 20 år möjlighet att driva egna företag under ett läsår, så kallade UF-företag. Företagen bygger på ungdomarnas egna affärsidéer. Stöd och hjälp får UF-ungdomarna av sina gymnasielärare och mentorer från näringslivet.

Läs mer om Ung Företagsamhet