Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Onsdag 9 mars öppnar Hemsebadet efter renovering

Publicerad 2022-03-04 16:03
I nästan ett år har Hemsebadet varit stängt för omfattande renovering men onsdagen den 9 mars öppnar badet igen för allmänhet och föreningsliv.

Hemsebadet stängde för renovering i april 2021. Under den tiden har stora bassängen klätts invändigt med helsvetsad rostfri plåt, 25-metersbassängen har fått ny vattenreningsutrustning och utrymmet där rehab- och barnbassäng finns har försetts med ny ventilation. Dessutom har badets dusch och wc-utrymmen renoverats.

– Det är väldigt glädjande att vi nu på onsdag kan öppna Hemsebadet igen och bedriva verksamhet i en trevligare och modernare miljö, säger Pär Gustavsson, chef för fritidsenheten i Region Gotland.

– Vi hade målsättningen att kunna öppna redan nu till tisdagen men vi behövde försäkra oss om att kunna leverera en god upplevelse i såväl bad som omklädningsrum och valde därför att skjuta upp öppnandet en dag, säger Pär Gustavsson.

På Hemsebadet finns flera olika bassänger. En är 25 meter lång och anpassad för motionssim och lek med en vattentemperatur på 28 grader. Tre mindre bassänger har 34 grader i vattnet, två är för barn varav en är ett äventyrslandskap för de yngsta. Utöver dam- och herromklädningsrum finns två könsneutrala omklädningsrum som också är tillgänglighetsanpassade.

– Det är ett omfattande arbete som gjorts och min förhoppning är att många ska besöka simhallen framöver, för att bada med familjen eller motionssimma, säger Pär Gustavsson.