Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Alla röster ska höras i Almedalen!

Publicerad 2022-02-14 09:36
Vi vill stärka Almedalsveckan som demokratisk mötesplats för politiska samtal. Det finns grupper som inte kan komma till tals lika enkelt som många av våra fantastiska arrangörer och besökare, därför söker vi nu organisationer som gör skillnad i sitt närområde, men som inte har haft möjlighet att dela med sig av sin erfarenhet. Alla röster ska höras under Almedalsveckan i år!
– Din röst väger lika tungt som alla andras. Det ligger i demokratins väsen att alla röster ska höras och vi vill ge grupper som kanske inte har samma resurser som många andra, en chans att ta plats under Almedalsveckan, säger Mia Stuhre, verksamhetsledare för Almedalsveckan.
 
Från 2022 tar Region Gotland ett större ansvar för vad som händer i parken i Almedalen genom att bli arrangör, och erbjuder i år plats för nya röster i det tält som används av partierna under deras del av dag.
 
Almedalsveckan har fått i uppdrag att sätta samman ett program med olika evenemang i parken i Almedalen fram till klockan 14.00 söndagen den 3 juli, samt efter klockan 15.00 torsdagen den 7 juli. Temat för dessa två halvdagar är ”Alla röster ska höras!” och vi vill hitta ideella organisationer som lyfter civilsamhällets röster.