Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Lärarstuderande på ledarskapsprogrammet

Byt karriär - bli lärare

Publicerad 2021-12-20 13:18
Söker du en ny utmaning i livet där du kan göra en betydelsefull insats genom att utveckla barn och ungdomar? Kanske har du funderat på att bli lärare? Det finns en alternativ väg för dig som är akademiker att bli lärare på två år.

Om du är akademiskt utbildad inom matematik, teknik, fysik, biologi, kemi, svenska, engelska eller spanska (med minst 90 högskolepoäng) har du nu möjlighet att ansöka till Teach for Swedens ledarskapsprogram och skaffa dig lärarlegitimation.

Det tvååriga ledarskapsprogrammet riktar sig till dig som motiveras av att leda och utveckla andra – och som brinner för att göra det i ett sammanhang där du behövs som mest.

Under den tvååriga utbildningstiden kommer du att arbeta med högstadieklasser som behöver engagerade ledare som kan tända gnistan och göra skillnad. Du arbetar som ordinarie lärare, får full lön parallellt med att du tar lärarexamen på distans via Luleå tekniska universitet – och du får löpande personlig ledarutveckling samt mentorskapsutbyte med andra ledare.

Ansökan till nästa programstart är öppen och sista ansökningsdag är den 28 februari 2022. Utbildningsstart blir det till sommaren 2022.

Läs mer och ansök på:
www.teachforsweden.se/ledarskapsprogrammet 

Ledarskapsprogrammet erbjuds av stiftelsen Teach for Sweden och tjänsterna på skolorna av Region Gotland.

Se gärna filmen med intervju av Christer som valde vägen till läraryrket via ledarskapsprogrammet. 

Fler vägar till läraryrket

Möjligheten som erbjuds genom Teach for Sweden är en väg till lärarlyrket – men det finns fler!

Läs mer på lararutbildning.nu