Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Tisdagen den 7 december öppnar bokningen av dos 3 för nästa grupp

Region Gotland har beslutat att på tisdag den 7 december öppna bokningen för dos 3 för alla som fick dos 2 före den 22 juni.
– Under våren höll vi hårt på turordningen, det gör att det nu blir ett naturligt flöde, där prioriterade grupper automatiskt står näst på tur för en påfyllnadsdos, säger Christine Senter, vaccinsamordnare Region Gotland.
 
För dig under 65 år måste det fortfarande gå minst sex månader mellan dos 2 och dos 3. När det är cirka två veckor kvar till sex månader, kan du boka din tid i appen Alltid öppet eller via telefon. Det betyder att de som tog dos 2 före den 22 juni 2021 är de som på tisdag är aktuella för att boka in dos 3. 

Personligt erbjudande i appen Alltid öppet 

Ett par veckor innan det gått sex månader sedan du fick dos 2 kommer du att få ett personligt erbjudande i appen Alltid öppet (Alltid öppet Stockholm). Vi rekommenderar dig att ladda ner och boka direkt i appen, information om hur det går till hittar du på https://gotland.se/digitalbokning Det går även att boka via telefon på 0498-26 98 00. Telefonbokningen är öppen måndag–fredag kl. 6.30–15.30.
 

Utökade tider och fler lokaler

För att möta det utökade behovet har det lagts till extra vaccinationstider, såväl dagtid som kvällstid. Det kommer även innan jul att öppnas ytterligare en vaccinations-mottagning, på Gutavallen i Visby. För majoriteten av gotlänningarna är det dock inte dags att boka in dos 3 förrän en bit in på 2022 och vaccinationsinsatsen kommer fortsättningsvis att skalas upp i takt med att fler och fler blir aktuella för en tredje dos.
 
– Vårt fokus nu är att matcha kapacitet mot beräknad efterfrågan på påfyllnadsdos, vi har erfarna och engagerade sjuksköterskor och ser att vi fortsatt har god förmåga att vaccinera skyndsamt och effektivt, säger Christine Senter.
 

Checklista för bokning av tredje dos mot covid-19

Är det snart dags för dig att boka dos 3 mot covid-19? Så här gör du!  
  • För att se när du tog dos 2, titta på ditt covid-vaccinationskort eller ladda ner ett vaccinationsbevis (även kallat covidpass) från covidbevis.se.
  • Räkna sex månader framåt från det datum du tog dos 2, först det datumet får du ta dos 3.
  • Tidigast två veckor före detta datum kommer du att kunna boka din vaccinationstid i appen Alltid Öppet eller via telefon på 0498-26 98 00. Telefonbokningen är öppen måndag–fredag kl. 6.30–15.30.