Sök

Gråbo och yttre Furulund

Exploateringsprojektet inom Gråboområdet bedöms skapa förutsättningar för uppförande av drygt 450 lägenheter.

Illustration över exploateringsområdet Gråbo och yttre Furulund.

Exploatering sker både genom förtätning av befintlig bebyggelse och genom att ianspråkta mark som idag är planlagd för allmänt ändamål, park.

För att binda samman gatunätet och möjliggöra att kollektivtrafik förs in i området planeras en ny lokalgata genom nuvarande parkområde samt över fastigheten Visby Bogen 1. Direktanvisning sker till AB GotlandsHem respektive Stävbo Fastigheter AB för byggnation av bostäder. Två detaljplaner är under framtagande, en för Visby Bogen 1 m fl (Norra Bogen) och en för Visby Gråbo 1:3 m fl.

Projektet bedöms skapa förutsättningar för uppförande av drygt 450 bostadslägenheter. Granskning av detaljplanen för Norra Bogen genomfördes i december 2023 och granskning av detaljplanen för Visby Gråbo 1:3 m fl planeras ske under våren 2024. Exploateringen kommer medföra att andelen grönyta minskar. Projektet omfattar därför även Gråboparken som utvecklas och omgestaltas för att höja kvalitéerna i de grönområden som blir kvar. Efter att detaljplanerna antagits sker utbyggnad av allmänna anläggningar.

Karta över exploateringsområdet Gråbo och yttre Furulund i Visby.

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  07.00 – 17.00

Sidinformation

Senast uppdaterad:
5 februari 2024
Dela sidan

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  07.00 – 17.00