Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Studio 92 - Energi från sol, vind och vatten

Publicerad 2021-09-20 11:43
Kom med på Studio 92, i kväll. Då pratar tre eldsjälar energiomställning, med ett flertal medverkande och musik.
Förbered dig på att bli inspirerad och följ direktsändningen från Kräklingbo skola.
 
Tid: Torsdag den 23 september, klockan 18:30
Plats: Du kommer att kunna se sändningen direkt på Facebook-sidan för 92 möjligheter.
 
Läs mer om sändningen av Studio 92 och om arbetet med 92 möjligheter på:
 
 

Kvällens program

Det blir många intressanta samtal och medverkande från bland andra Energicentrum, Campus Gotland, barn från Kräklingbo skola och manskören i Kräklingbo.
 
Välkommen till årets andra omgång av Studio 92 där du får träffa tre eldsjälar som jobbar med energiomställning. Vem vet, kanske blir denna kväll startskottet för någon ny utvecklingsinsats i just er socken?
 

Sol med Britta och Per-Henrik Sorby

Intresset för egen solenergi är stort från gotlänningarna och har blivit det konkreta sätt som många, både privatpersoner och företag, valt som första steget i sin energiomställning. Hör företagarna Britta och Per-Henrik Sorby berätta om hur de ta vara på solens krafter.
 

Vind med Josefine Knudsen

Vindkraftsutbyggnaden på Gotland fungerar som modell för hur man kan gå samman för att förverkliga energiomställningen. Tillsammans står man starkare både i förverkligandet av idén och under driften som rymmer såväl med- som motgångar. Om detta och mycket annat berättar Josefine Knudsen från Gotlands Vindelsproducenter.
 

Vatten med Bernt Pettersson

Möt människorna bakom Hydrogen Farm som utvecklar nya innovativa lösningar för Vätgas på Gotland. Av alla spännande områden inom energiomställningen är vätgas det området där det bubblar mest just nu - och är snart även verklighet här på Gotland.