Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Bild på smittskyddsläkare Maria Amér. Foto: Region Gotland

Smittskyddsläkare Maria Amér: ”Vaccinerna mot covid-19 är säkra och effektiva”

Publicerad 2021-09-01 16:35
Intresset för vaccinerna och vaccinering mot covid-19 är stort och informationsmängden är enorm. Det kan därför vara svårt att veta vilka källor som är tillförlitliga.
Ett av våra främsta verktyg för att hantera pandemin är att så många som möjligt väljer att vaccinera sig och fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd och rekommendationer. Missuppfattningar, myter och ren desinformation som cirkulerar kan i onödan skapa oro hos många i samhället. 
 
– Alla ska kunna känna sig trygga med att de vacciner som i dag används mot covid-19 i Sverige är säkra och effektiva. Därför behöver vi alla hjälpas åt att vara källkritiska och försiktiga med att sprida information, om man inte är säker på att den är tillförlitlig, säger Region Gotlands smittskyddsläkare Maria Amér.
 
– För att kunna fatta medvetna beslut har vi alla rätt till korrekt och bekräftad information. I förlängningen räddar det liv, skyddar människors hälsa och skapar förutsättningar för att samhället ska kunna återhämta sig igen, säger Maria Amér.
 

Har du frågor om vaccinationen och vill veta mer?

Här har vi samlat ett urval av tillförlitlig information om covid-19-vaccinering och vaccinerna mot covid-19: