Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Bild på talmannen när han invigde Almedalsveckan 2019

Talmannen inviger årets Almedalsvecka

Publicerad 2021-07-01 11:51
På söndag invigs årets digitala Almedalsvecka av bland andra talman Andreas Norlén. På Almedalsveckan talar alla partiledare och över 700 evenemang genomförs digitalt av mer än 400 arrangörer. Det demokratiska samtalet har aldrig varit viktigare än nu.
På söndag börjar årets Almedalsvecka som i år genomförs som ett digitalt evenemang i plattformen Almedalsveckan Play den 4–7 juli. Invigningstalar gör bland annat talman Andreas Norlén. Alla partiledare kommer att tala under Almedalsveckan och partiledartalen sänds direkt från Riksdagen av SVT. Talen går att se i direktsändning på bland annat Almedalsveckan Play och i SVT.
 
– Det är en turbulent tid med regeringskris och pågående pandemi. Det demokratiska samtalet om hur vi ska utveckla vårt samhälle är viktigare än någonsin, säger Mia Stuhre, projektledare för Almedalsveckan.

700 evenemang

Över 700 evenemang är anmälda till Almedalsveckan och många arrangörer är med för första gången. Det digitala formatet möjliggör att nya aktörer och åhörare kan vara med.
 
Många evenemang erbjuder möjlighet till interaktivitet och diskussioner. Almedalsveckan är en av världens största demokratiska mötesplatser. Den har sedan starten 1968 varit kostnadsfri och öppen för alla.
 
Almedalsveckan har blivit världens största arena som bygger på crowdsourcing i och med att vem som helst kan bidra med evenemang och alla är välkomna att delta i samtalen. I år genomförs Almedalsveckan i den digitala plattformen Almedalsveckan Play, almedalsveckanplay.info. Det möjliggör att ännu fler kan vara med och arrangera evenemang och lyssna. Nästa år kommer Almedalsveckan kombinera det bästa av att kunna mötas personligen och möjligheten att vara med digitalt.
 

Partiledartal

Söndag 4 juli 
11.00 Nooshi Dadgostar, Vänsterpartiet
19.00 Ebba Busch, Kristdemokraterna
 
Måndag 5 juli 
11.00 Nyamko Sabuni, Liberalerna
19.00 Jimmie Åkesson, Sverigedemokraterna
 
Tisdag 6 juli
11.00 Annie Lööf, Centerpartiet
19.00 Märta Stenevi, Miljöpartiet.
 
Onsdag 7 juli
11.00 Stefan Löfven, Socialdemokraterna
19.00 Ulf Kristersson, Moderaterna