Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Vi söker nya medarbetare till räddningstjänsten

Publicerad 2021-06-10 09:00
Vill du jobba som räddningstjänstpersonal i beredskap? Snart drar vår rekryteringskampanj igång men du kan anmäla ditt intresse redan nu! Region Gotland söker nämligen flera nya medarbetare till arbetet som räddningstjänstpersonal i beredskap, förkortat RIB. Det är det uppdrag som tidigare hette deltidsbrandman.

Om du jobbar som räddningstjänstpersonal vid en brandstation har du beredskap en vecka per månad och då kan larmet gå närsomhelst under dygnet. Då måste du kunna vara på brandstationen inom 5-7 minuter.

Många av våra anställda har ett ordinarie arbete och familj och det går utmärkt att kombinera dessa med ett yrke som RIB. Du behöver dock involvera din familj och arbetsgivare så att de vet vad som gäller när larmet går.

Att vara brandman vid en av räddningstjänstens RIB-stationer innebär att du bidrar till säkerheten på din ort. Det finns tio brandstationer runt om på ön, från Fårö i norr till Burgsvik i söder, och som räddningstjänstpersonal i beredskap så är du knuten till den du bor närmast.

Inom kort kommer räddningstjänsten att starta rekryteringen av räddningstjänstpersonal i beredskap (RIB). Är du intresserad och vill veta mera kan du redan nu kontakta Maria Tsakalou via e-post maria.tsakalou@gotland.se som är rekryteringsansvarig.