Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Hans Dahlgren, Eu-minister

Wisbygymnasiets elever träffar EU-ministern

Publicerad 2021-06-07 08:02
Sedan förra året besöker EU-minister Hans Dahlgren skolor och högskolor runt om i Sverige för att samtala med ungdomar om EU. Nu har det blivit Wisbygymnasiets tur att få ett digitalt besök. Den 7 juni på förmiddagen kommer eleverna att träffa EU-ministern i en webbsänd frågestund.

Wisbygymnasiet är en av Europaparlamentets ambassadörsskolor. På skolan finns ett tiotal juniorambassadörer som tillsammans med seniorambassadören arrangerar EU-relaterade aktiviteter på och utanför skolan - exempelvis på EU-dagen och Europeiska språkdagen. 

- Under det senaste året har de flesta aktiviteterna varit digitala med en mycket levande Instagramsida, där bland andra Babben Larson och vår talman Andreas Norlén berättat om sina bästa jobba-hemma tips. Varje vecka är det även EU-quiz på olika teman. Eleverna har under våren arbetat med en film för att berätta om EU, ambassadörsprogrammet och varför det är viktigt med kunskap om medlemskapet i EU, säger Therese Sjögren, lärare och seniorambassadör vid Wisbygymnasiet.

Dagens samtal med frågestund arrangeras i samarbete med Europaparlamentets kontor i Sverige. Hans Dahlgren kommer att svara på juniorambassadörernas frågor och ta del av deras syn på vad som är viktigt att Sverige driver i EU-arbetet.

Webbutsändningen sker via Europaparlamentets Youtubesida

Tid: klockan 10.15–10.45

Moderator: Markus Bonekamp, chef för Europaparlamentets kontor i Sverige

EU-ambassadörer 2021 på Wisbygymnasiet