Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Tillfälliga vaccinationsmottagningarna i Öja och Kräklingbo öppnar

Under vecka 17 kommer de tillfälliga vaccinationsmottagningarna som har förberetts i Öja och Kräklingbo att användas för vaccination mot covid-19.

I ett första skede planeras ett vaccinationstillfälle i respektive lokal. Detta innebär att de som ringer bokningsnumret 0498-26 98 00 kan bli erbjuden tid i Öja skola och i Kräklingbo skola

- Vi har sedan vaccinationen mot covid-19 startade varit angelägna om att det ska vara enkelt att ta sig till en vaccinationsmottagning. Vi kommer därför ha ett vaccinationstillfälle under vecka 17 på respektive mottagning i Öja och Kräklingbo, säger vaccinsamordnare Christine Senter.

 

För att boka tid på den tillfälliga vaccinationsmottagningen i Öja, ring bokningsnumret 0498-26 98 00 och välj knappval ”södra Gotland”.

För att boka tid på den tillfälliga vaccinationsmottagningen i Kräklingbo, ring bokningsnumret 0498-26 98 00 och välj knappval ”norra Gotland”.

- Vi är medvetna om att knappval ”norra Gotland” inte geografiskt  passar in på Kräklingbo, men för att snabbt kunna öppna upp bokningen på den tillfälliga mottagningen, valde vi att lägga bokningen på valet ”norr” för att inte ödsla tid på administration. Vi hoppas att allmänheten har förståelse för detta och hittar rätt i bokningen ändå. Våra administratörer kommer också kunna erbjuda en tid på dessa mottagningar, även om man gör ett annat knappval, säger Christine Senter.

 

De tillfälliga vaccinationsmottagningarna på Gotland är:

Fårösundsskolan, Kommunalvägen 9A, Fårösund.

Öja skola, Skolvägen 12, Burgsvik.

Gamla vårdcentralen, Donnersgatan 50B, Klintehamn.

Kräklingbo skola, Kräklingbo Prästgården 233, Katthammarsvik

Ica Maxi Arena, Idrottsgatan 4, Visby

När telefonbokningen är öppen går det också att välja en tid på sin vårdcentral, förutsatt att det finns lediga vaccinationstider. All bokning sker dock via telefonnummer 0498-26 98 00.