Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Samtliga partiledare talar under årets Almedalsvecka

Publicerad 2021-03-29 15:06
I år är Almedalsveckan ett fyra dagar långt digitalt arrangemang och partierna delar dagar, vilket är nytt i Almedalsveckans historia. Samtliga partiledare har nu gett klartecken till att medverka och att tala under sitt partis dag.

- Det har varit ett spännande arbete och vi har mötts av ett stort engagemang hos partierna under de senaste veckornas fokus på hur partierna ska dela dagarna under årets Almedalsvecka, säger Mia Stuhre, projektledare för Region Gotlands värdskap.

Almedalsveckan börjar den söndagen 4 juli och inleder gör Vänsterpartiet. Det är första gången som deras partiledare Nooshi Dadgostar talar för sitt parti. Partiet delar dag med Kristdemokraterna, vars partiledare Ebba Busch står på scenen för sjätte gången i rad. 

Måndagen den 5 juli är det Liberalernas och Sverigedemokraternas dag. Nyamko Sabuni talar innan lunch och Jimmie Åkesson avslutar med sitt tal på kvällen.

Dagen efter, den 6 juli, är det dags för Centerpartiets partiledare Annie Lööf att inta talarstolen innan lunch och avslutar gör Miljöpartiets nya språkrör Märta Stenevi.

Avslutningsdagen, den 7 juli, är det dags för statminister Stefan Löfven som talar under Socialdemokraternas dag och avslutar årets digitala Almedalsvecka gör Moderaternas partiledare Ulf Kristersson.

Partierna delar dagar och partiledaren för det parti som inleder dagen talar klockan 11.00 och partiledare för det parti som avslutar dagen håller sitt tal klockan 19.00.

- Talen sker av förklarliga skäl inte från Almedalens scen i år utan görs digitalt. Hur är ännu inte fastställt, avslutar Mia Stuhre. Vi hoppas dock innerligt att vi nästa år kan få lyssna till partiledartalen på plats i Almedalen igen.

Fördelningen av dagar är baserad på att de partier som var planerade att ha kvällstalet, har kvar denna tid, medan de partier som skulle ha avslutat den tidigare beslutade åttadagarsveckan, fick förslaget att i stället få förmiddag/dagtid. Samtliga partier har ställt sig bakom denna fördelning.