Sök

Delta i Almedalsveckan

Almedalsveckan är världens största demokratiska mötesplats för samhällsfrågor, med mer än 50 år av historia, där alla kan delta.

Person sitter i publiken och ser på Almedasveckans scen

Elvor Eriksson företräder Samerna på Almedalsveckan 2022. Foto: Tommy Söderlund

De politiska partierna är vad vi kallar för huvudarrangörer i Almedalsveckan, men de är inte de enda viktiga arrangörerna. Politiska partier, statliga myndigheter, näringsliv, kommuner, regioner, ideella organisationer, miljöaktivister, ungdomsförbund, engagerade entreprenörer med flera. Det är många olika slags arrangörer som ryms i Almedalsveckans officiella program.

Region Gotland är värd för veckan och ytterst är det regionstyrelsen som politisk nämnd i Region Gotland, som beslutar och styr veckans långsiktiga inriktning och utveckling.

För att stärka den politiska kärnan i veckan finns också ett förberedande politiskt råd, Almedalsrådet, som har lite extra ansvar för att hantera Almedalsveckans långsiktiga utveckling, inför eventuella beslut i regionstyrelsen.

Region Gotland är värd för Almedalsveckan

I år går Almedalsveckan av stapeln mellan den 25 till 28 juni. Visby fylls återigen av möten i demokratins anda. Region Gotland är värd för veckan men deltar också med ett antal seminarium och aktiviteter. Invigningen hålls redan på måndagen den 24 juni i Almedalen.

Förutom att Region Gotland är värd för själva Almedalsveckan har vi många aktiviteter under veckan. Vi samlar dem här på sidan men de går förstås också att hitta i Almedalsveckans officiella program på https://almedalsveckan.info/program.

Säkerhetsarbetet inför och under Almedalsveckan

För att säkerställa att våra besökare och arrangörer ska kunna mötas och hålla samtal i Visby innerstad och i Almedalen har vi:

  • Almedalsvärdar på stan
  • Samarbete med MSB
  • Utbildning med fokus på beredskap och säkerhet
  • Stärkt det goda samarbetet med polisen

Läs mer om säkerhetsarbetet kopplat till Almedalsveckan på https://www.almedalsveckan.info/2458.

Här kan du möta Region Gotland under Almedalsveckan 2024:

  • Vi svarar på frågor om Almedalsveckan och ö-livet. Har du några frågor kring Almedalsveckan, hur du hittar eller undrar du hur är det att bo på Gotland året runt? Kom gärna förbi och prata med oss på vår centrala Träffpunkt vid Donners plats. Öppet varje dag under Almedalsveckan.
  • Öns lokala politiker finns på plats i Träffpunkten på Donners plats. Passa gärna på att besöka oss då för att diskutera politik och ställa frågor om Gotlands framtid. Under veckan kommer även regiondirektör och regionråd att möta representanter för alla de politiska partierna som talar på Almedalsscenen. De kommer då att lyfta frågor som är angelägna för Gotlands framtid så som en tredje elkabel eller frågan om färjepriserna.
  • Arena energiomställning på Energicentrum Gotland. Energicentrum är värd för flera olika aktörers seminarier och aktiviteter kopplat till energiomställningen. Varje aktivitet hittas som en egen programpunkt i Almedalsveckans officiella program. Läs mer på Energicentrums webbplats.
  • Mångfaldsparaden – en manifestation för medmänsklighet och demokrati. Tillsammans med RFSL Gotland arrangerar Region Gotland Mångfaldsparaden.
  • Region Gotland står också värd för ett antal seminarier som handlar om våra verksamheter på ön. De är öppna för alla att delta på.
Almedalskontoret

Visborgsallén 19, Visby

Telefontid: helgfri måndag till fredag
klockan 09.00–15.00 (lunchstängt 12.00–13.00)

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  07.00 – 17.00

Sidinformation

Senast uppdaterad:
6 mars 2024
Dela sidan

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  07.00 – 17.00