Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Föreningsverksamhet i våra anläggningar

Föreningsledd verksamhet i våra anläggningar

Enligt Regeringens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer öppnas från och med 6 februari för föreningsledd verksamhet i våra anläggningar för barn födda 2002 och yngre, såvida det sker på ett smittsäkert sätt.

Bidra till att minska smittspridningen

  • Stanna hemma om du känner dig sjuk.
  • Håll avstånd till varandra
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten.
  • Hosta och nys i armvecket.
  • Äldre över 70 år bör begränsa sina nära kontakter med andra och stanna hemma.

Pandemilagen och restriktioner

Inomhushallarna omfattas av pandemilagen, som säger 10 kvm yta per person, men det är smittrisken som avgör hur många som får medverka i verksamhet samtidigt. Konstgräsplanerna öppnas nu upp till två ytor på en plan – det vill säga att två lag kan träna samtidigt i mindre grupper.

Mer om smittsäker träning och vad som gäller.

För ungdomar födda 2001 och äldre samt vuxna råder samma begränsningar som tidigare. Alla kommunala anläggningar är alltså fortsatt stängda för dem samt för allmänheten till och med 21 februari, med undantag för konstgräsplanerna.

Uppdatering av våra restriktioner sker i enlighet med aktuella rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. All verksamhet ska ske med utgångspunkt från råd och restriktioner från Folkhälsomyndigheten.Bokningen hjälper till med att avboka de tider som bokats för grupper utöver detta, kontaktadress: bokning@gotland.se

Ingen avbokningsavgift för lokaler

Region Gotland tar bort avbokningsavgiften när idrottsföreningar ställer in planerade tränings-, match- eller cuptillfällen på grund av Covid-19. Beslutet gäller tills vidare.

Observera att läget kan förändras med kort varsel både när det gäller öppettider och rekommendationer.

Hitta direkt