Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Stort intresse när bokning av vaccination för personer 75 år och äldre öppnade

Telefontiderna tog snabbt slut när bokningen för vaccination av gruppen 75 år och äldre öppnade idag. Många möttes därför av besked om driftstörning och fullbokade tider.

Beskedet från Folkhälsomyndigheten förra veckan, att AstraZenecas vaccin nu rekommenderas till alla över 18 år, innebär att de tidigare planerade personalvaccinationerna tillfälligt pausas och ställs om till gruppen 75 år och äldre.

– Det mycket välkomna, men plötsliga, beskedet att Folkhälsomyndigheten gjorde att vi snabbt fick ställa om och öppna upp bokningen för gruppen 75 år och äldre. Den snabba förändringen har dock medfört att inte alla rutiner för bokningen på 26 98 00 helt är på plats ännu. Vi räknar med att kunna åtgärda eventuella problem med bokningen under veckan, säger vaccinsamordnare Christine Senter.

Att telefontiderna snabbt tog slut innebär inte att tiderna för vaccination är slut. Telefonbokningen öppnar igen imorgon klockan 06.30. Tillgången till vaccin är dock fortsatt mycket begränsad och inte alla som vill kommer att få en tid för vaccination just nu.

 – Vaccinationsviljan i den här gruppen är väldigt stor och det är glädjande. Alla som vill kommer att bli vaccinerade, men med begränsad tillgång till vaccin kan vi inte hålla en högre takt än vad vi gör just nu. Vi kan bara vädja till alla att ha ytterligare lite tålamod och försöka ringa och boka senare i veckan, säger Christine Senter.