Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Nu vaccineras vård- och omsorgspersonal på Arenan

Publicerad 2021-03-02 08:50
Från och med 2 mars kommer Ica Maxi Arena i Visby att användas som tillfällig vaccinationsmottagning.

Inledningsvis kommer arenan användas för vaccination av personal inom vård och omsorg och andra patientnära verksamheter som exempelvis räddningstjänst.

När vaccinleveranserna ökar är dock planen att arenan, tillsammans med övriga tillfälliga vaccinationsmottagningar, ska användas för att växla upp vaccinationstakten.

- Det här är ett sätt att testa flödet på arenan i liten skala. Personalvaccinationerna just nu är betydligt färre än vad vi planerar för längre fram när allmänheten ska vaccineras och då är det ett bra tillfälle att se att allt fungerar i praktiken, säger Ulrica Widange, processledare för vaccinationssamordningen.

Vaccinationsbås och väntstationer efter vaccinationen har byggts upp i entrén, avskilt från övrig verksamhet i arenan. Det är alltså inte den stora arenahallen som kommer att användas för vaccinationerna.

- Vi behöver ett utrymme som gör det möjligt för oss att få ett bra flöde kring vaccinationen, samtidigt som det inte får inkräkta för mycket på förenings- och näringslivet. Här tycker jag att vi har fått till en lösning som fungerar för oss allihop, säger Ulrica Widange.