Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Bild på strand med sjöbodar och eka

Region Gotland söker lärare till grundskolan - kom och bli vår nya kollega

Publicerad 2021-02-26 08:00
Region Gotland söker just nu många nya lärare till grundskolans olika stadier som tillsammans med oss vill göra skillnad för Gotlands 5000 skolbarn. Vill du också leva med havet som granne eller nära världsarvet i Visby? Lockas du av att bli del av en organisation med bra skolor, men som också ser och jobbar helhjärtat med sina utmaningar? Välkommen till oss!

Gotland är en ö full av möjligheter, där du får utrymme att leva fullt ut. En plats för puls och en plats för avkoppling.

Vi har 31 grundskolor runt om på ön. Beroende på vem du är och vilken vardag du söker kan du välja att arbeta på en större eller mindre skola - i Visby eller på landsbygden.

Vad vi erbjuder dig

Vi som jobbar inom grundskolan på Gotland är stolta över det vi gör. Här finns både arbetsglädje och utvecklingsmöjligheter. Vi satsar på det kollegiala lärandet och tillgängliga lärmiljöer. Vårt partnerskap med Uppsala universitet Campus Gotland skapar många möjligheter. Det gör även våra försteläraruppdrag, där våra lärare erbjuds möjligheten att söka tvååriga skolutvecklingsuppdrag.

Grundskolan på Gotland ligger i Sveriges skolkommuners rankingar bra till med hög måluppfyllelse, men det finns såklart områden där vi jobbar tillsammans för att bli bättre. Bland annat vill vi intensifiera arbetet med att öka likvärdigheten och minska skillnaderna i kunskapsresultat mellan pojkar och flickor och mellan förskolor och skolor. Vi vill också skapa en så bra arbetsmiljö och vardag som möjligt för våra lärare. Därför satsar vi just nu på kompletterande kompetenser i skolan. 

Som lärare hos oss gör du skillnad – varje dag. Tillsammans med ditt arbetslag planerar, bedriver, utvecklar och följer du upp undervisningen utifrån elevernas behov, skolans läroplan och utbildnings- och arbetslivsförvaltningens systematiska kvalitetsarbete. Tillsammans skapar vi en god lärmiljö, som ger förutsättningar för ett livslångt lärande där grundinställningen är att alla ska ha möjlighet att lyckas.

Du hittar och ansöker till våra lediga lärartjänster på gotland.se/ledigajobb

Vi ser fram emot din ansökan senast den 21 mars.