Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Välkommen till årets digitala förnyelsedag!

Publicerad 2021-02-17 08:00
I år genomförs förnyelsedagen onsdagen den 10 mars. Temat för dagen är ”Vi tänker nytt – vi utvecklar tillsammans”. Årets förnyelsedag är den första som genomförs helt digitalt.

Förnyelsepriset instiftades 2012 och delades ut första gången på förnyelsedagen 2013. År 2018 var första året förnyelsedagen sändes live. I år blir det helt digitalt och alla är välkomna att ta del av dagen. Man kan också sms-rösta på sitt favoritbidrag.

- I år är 21 bidrag med och tävlar om priserna. Förra året var det 43 bidrag. Många verksamheter har ju haft fullt upp med pandemin och fått lägga sina planerade utvecklingsarbeten åt sidan, men samtidigt ser vi flera bidrag som kommit in där utvecklingen genomförts tack vara pandemin, berättar Lisa Lindell, ansvarig för förnyelsepriset.

Syftet med förnyelsedagen är att stimulera verksamhetsutveckling och innovation i regionen, att sprida goda exempel på arbeten och hylla medarbetarna som sett till att göra regionens verksamheter ännu bättre.

Förnyelsedagen kommer att sändas live. Se länk nedan.

Här är programmet för förnyelsedagen, som genomförs onsdagen den 10 mars.

Program

  • 10.00 - 11.00 ”Nudging – varför är det så svårt att få människor att göra rätt?" Niklas Laninge är psykolog, entreprenör och författare. I seminariet ger han oss ökad kunskap i begreppet nudging. Nudging innebär att förstå hur människor agerar och vilka beteenden som påverkar våra val.
  • 11.00 - 12.00 Hur hittar vi motivationen nu då? Möt Christina Stielli, författare, föreläsare och organisationsutvecklare, i en inspirerande föreläsning som handlar om motivation och arbetsglädje under en pandemi. Det nya normala har ingen av oss någonsin befunnit sig i tidigare. En föreläsning med skratt, humor, allvar och skarpa verktyg för att var och en ska kunna finna motivationen som vi behöver för att verksamheten ska fungera.
  • 12.00 - 13.00 Presentation av de nominerade bidragen. Låt dig inspireras av utvecklingsarbeten genom de nominerades filmer om sina arbeten. Du kan sms-rösta på ditt favoritbidrag.
  • 13.00 - cirka 15.00 Hör några av regionens främsta förnyare berätta om sina arbeten. Intervjuer med jurymedlemmar och förra årets vinnare samt prisutdelning.