Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Fenomenalen håller fortsatt stängt men satsar på hemma-kit och uppdragspromenader

Publicerad 2021-01-22 08:00
Fenomenalen Science Center ställer in sin ordinarie verksamhet fram till i juni. Det vill säga all verksamhet i de egna lokalerna riktade mot allmänheten samt skolprogram för förskolegrupper och skolklasser. Detta mot bakgrund av den pågående coronapandemin och de restriktioner som finns kring hur många som kan träffas.

- Vi planerar just nu istället för att genomföra utåtriktade aktiviteter runt om på ön under sportlovet och påsklovet - aktiviteter som man själv kan genomföra hemma eller utomhus. Vi förbereder till exempel en "Fenomenal promenad" på större orter på ön Det vill säga en gratis uppdragspromenad på temat naturvetenskap och teknik för hela familjen och kanske även för fritids, säger Lisa Berg, som är verksamhetsledare för Fenomenalen. 

Fenomenalen hoppas även kunna erbjuda mindre experimentpåsar till ett lågt pris under loven – experiment-kit som kan kompletteras med saker som finns hemma eller i den lokala matvarubutiken.

Förskolan och grundskola och kommer med anledningen av stängningen att få erbjudanden om digitala program samt möjlighet att boka utomhusprogram under mars och april. Utomhusprogrammet kommer ha fokus på hållbarhet och naturvetenskap.