Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Almedalsbiblioteket öppnar – men med begränsad service

Publicerad 2021-01-12 14:39
Från och med i morgon, onsdagen den 13 januari, öppnar Almedalsbiblioteket efter att ha varit stängt sedan den 19 december. Almedalsbiblioteket kommer dock att vara öppet med begränsad service – besökare får låna och lämna böcker men inte använda biblioteket som mötesplats.

Almedalsbibliotekets nya öppettider från och med onsdagen den 13 januari blir:

  • Måndag-torsdag 08.00-18.00
  • Fredag                10.00-18.00
  • Lördag-söndag   10.00-16.00

- Vi öppnar åter Almedalsbiblioteket i Visby men med begränsad service; besökare är varmt välkomna att låna och lämna böcker men måste sedan gå. Vi är i dessa tider ingen mötesplats och i dagsläget erbjuder vi inte utskriftsservice, datorbokning, mikrofilmsläsare, svenska dagstidningar, tidningar och  tidskrifter, säger Heléne Linder, chef för Almedalsbiblioteket.

Almedalsbiblioteket har goda förutsättningar att upprätthålla max antal besökare utifrån pandemilagen. Max antal besökare på Almedalsbiblioteket: plan 2 max 45 besökare, plan 3 max 40 besökare.

Från och med i morgon, onsdagen den 13 januari, öppnar Slite och Roma bibliotek också upp meröppet igen. Övriga bibliotek erbjuder endast utlämning av bokpåsar (kontakta respektive bibliotek via e-post eller telefon).

- Vår förhoppning är att inom kort öppna fler bibliotek. Nytt beslut tas i samråd med smittskyddsläkaren den 24 januari, säger Heléne Linder.

Information om bokbussen
Bokbussen kör sina planerade skolturer med utlämning av påsar till skolorna men tills vidare får inga besökare gå ombord på bussen.