Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Kulturstipendier att söka 2021

Publicerad 2021-01-04 10:00
Just nu, mellan den 1 januari och den 7 mars, finns det tre kulturstipendier att söka. Välkommen med din ansökan!

Kulturarbetsstipendium
Går du en konstnärlig utbildning eller är på väg att etablera dig inom det konstnärliga området? Då kan du som är bosatt/skriven på Gotland söka kulturarbetsstipendium för att genomföra ett nyskapande kulturprojekt. Stipendiesumman på 40 000 kronor fördelas på en eller flera mottagare.

Rese- och vistelsestipendium
Tyskland och Region Gotland genomför årligen i september ett utbyte av konstnärsstipendiater med Landschaftsverband Westfalen Lippe. En konstnär bosatt/skriven på Gotland erbjuds ett stipendium för resa till Dortmund med uppehälle i stadens trevliga Künstlerhaus. Huset ger tillgång till ateljé och logi i fyra veckor samt en egen utställningsmöjlighet.

Vistelsestipendium Frankrike
Vår kultur- och fritidsavdelning delar även ut ett stipendium bestående av en månads vistelse på Hôtel Chevillon i Grez-sur-Loing. Stipendiet innebär fri vistelse i en lägenhet om ett rum och kokvrå med ateljé och arbetsrum under hela september.

Region Gotland vill med detta stipendium stödja och stimulera personer verksamma inom kultur- eller forskningsområdet. Mottagaren ska vara högskolestuderande eller yrkesverksam inom konstnärlig eller kulturvetenskaplig disciplin samt bosatt/skriven på Gotland.

Samtliga stipendier kan sökas 1 januari – 7 mars.