Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Lägesrapport om covid-19 (23 december)

Publicerad 2020-12-23 13:45
Två personer som sedan tidigare konstaterats smittad av sjukdomen covid-19 har avlidit under de senaste dagarna. Därmed har totalt 25 personer avlidit i coronavirusinfektion på Gotland sedan utbrottet i våras.

- Vi tänker på nära och kära, säger Maria Amér, smittskyddsläkare i Region Gotland.

Dagens lägesrapport visar också att 32 nya fall av coronavirusinfektion har registrerats under det senaste dygnet. Det innebär att totalt 2 092 personer har konstaterats vara smittade hittills på Gotland. Nästa lägesrapport kommer på måndag den 28 december. 

På Visby lasarett vårdas för närvarande 15 patienter med konstaterad coronavirusinfektion, varav två är i behov av intensivvård.

Inom äldreomsorgen är det fortfarande så att fem särskilda boenden har smitta.

Julhälsning från smittskyddsläkare Maria Amér:

"Jag vill önska en god jul till alla som har haft det svårt i år, till alla som har drabbats av pandemin med sjukdom, personliga förluster och ekonomiska svårigheter. Jag hoppas att julen blir en tid för värme och omtanke.
 
Jag önskar att 2021 blir året när vi med kunskap, god efterlevnad till råd och restriktioner och med hjälp av välfungerande vaccin kan kontrollera spridningen av covid-19." 

Nu förbereds för vaccinering på Gotland

Utifrån preliminära uppgifter kan den första vaccineringen mot covid-19 ske omkring den 28 december på Gotland. De första doserna kommer att ges på äldreboenden i Visby. Det handlar om doser till 200 individer och då en första omgång till dessa.

Länk till mer information om vaccination mot covid-19 på Gotland