Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Elever från sjunde klass spelar in åttornas luciatåg på Södervärnskolan.

Här kan du se gotländska luciatåg i år

Publicerad 2020-12-07 10:55
Elever spelar in luciatåg till skolor och äldreboenden. Och alla på Gotland kan se filmerna!
Uttrycket ”allt är inte som vanligt i år” börjar du kanske bli lite trött på?
Men så är det tyvärr även när det gäller lucia. Luciafiranden i våra skolor och verksamheter är inställda på grund av pandemin.
 
Men det blir lucia ändå. 
Både Solbergaskolan och Södervärnskolan spelar nämligen in sina luciatåg. Båda inspelningarna kommer du att kunna se på vår webb Gotland.se och på Youtube.
 
Södervärn spelar in till äldreboenden
På Södervärnskolan är det sjundeklassare som spelar in åttans luciatåg inom ramen för EU-projektet Digital äldreomsorg. Under hösten har elever på Romaskolan och på Södervärn spelar in och redigerat olika filmer som ska visas på öns äldreboenden. En av inspelningarna blev just åttondeklassarnas luciatåg.
- Superkul, det är helt rätt i tiden med ett digitalt luciatåg och jag hoppas det ska bli uppskattat på boendena, säger Camilla Lundberg, en av två samordnare för Digital äldreomsorg.
 
Solberga i domkyrkan
På Solbergaskolan är det musikklasserna som spelar in sitt luciatåg i domkyrkan. Det gör de främst för att alla klasser på skolan ska kunna sitta i sina klassrum och fira lucia på fredagen.
 
Båda luciatågen kommer även att kunna ses av allmänheten på Gotland.se och i sociala medier från och med den 13 december.
 
Sjuor filmar åttornas luciatåg på Södervärnskolan. Foto: Nellie Fredblad
 
Eleverna från 75 som filmade. Alexander Thomsson, Nellie Fredblad, Jakob Larsson Birck, Wilma Smedberg, Olivia Hellström och Olivia Stenbeck.
 
Södervärnskolan. Foto: Nellie Fredblad
 
Jakob Larsson Birck och Wilma Smedberg ljussätter Södervärnskolans aula. Foto Nellie Fredblad