Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Är du sugen på att karriärväxla till lärare?

Publicerad 2021-01-04 12:18
Söker du en ny utmaning i livet där du kan lämna avtryck – för alltid? Kanske har du funderat på att bli lärare? Om du är akademiskt utbildad inom till exempel matematik, naturvetenskap eller språk har du nu möjlighet att ansöka till Teach for Swedens ledarskapsprogram och skaffa dig lärarlegitimation. Samtidigt som du studerar arbetar du på en gotländsk högstadieskola och får lön.

Det tvååriga ledarskapsprogrammet riktar sig till dig som motiveras av att leda och utveckla andra – och som brinner för att göra det i ett sammanhang där du behövs som mest.

Under två år kommer du att arbeta med högstadieklasser som behöver engagerade ledare som kan tända gnistan och göra skillnad. Du arbetar som ordinarie lärare, får full lön parallellt med att du tar lärarexamen på distans – och får löpande personlig ledarutveckling samt mentorskapsutbyte med andra ledare.

I augusti startade Region Gotlands första tre deltagare sina resor mot att bli legitimerade lärare. En av dem är Åsa som flyttade från Gotland efter gymnasiet, men nu återvänt till ön.

- Jag är utbildad ingenjör sedan tidigare och har jobbat tio år i Stockholm inom verksamhetsutveckling. När det var tänkt att flytta tillbaka till Gotland så såg jag det här alternativet att skola om sig till lärare, berättar Åsa som just nu går ledarskapsprogrammet och arbetar på Solklintsskolan i Slite.

Ansökan till nästa programstart är öppen och sista ansökningsdag är den 28 februari 2021. Utbildningsstart blir det till sommaren 2021.

Läs mer och ansök på:
www.teachforsweden.se/ledarskapsprogrammet 

Ledarskapsprogrammet erbjuds av stiftelsen Teach for Sweden och tjänsterna på skolorna av Region Gotland.

Fler vägar till läraryrket

Möjligheten som erbjuds genom Teach for Sweden  är en väg till lärarlyrket – men det finns fler!

Läs mer på lararutbildning.nu 

Se gärna filmen med intervjuer av Åsa och Peter som just nu går på ledarskapsprogrammet.