Kontakt

Jeanette Jussila, legitimerad restauranglärare
Telefon: 070-788 78 80
E-post: jeanette.jussila@gotland.se

Camilla Jåfs, utbildningsledare yrkesutbildningar
Telefon:0498–20 36 36
E-post: camilla.jafs@gotland.se

 

 

Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Mat och dryck i kombination

Mat och dryck i kombination, 100 p, är en yrkeskurs som vänder sig exempelvis till dig som redan arbetar inom restaurangbranschen och vill lära dig mer om hur man kombinerar mat och dryck på ett bra sätt, eller till dig som är intresserad av mat och dryck i allmänhet och vill utveckla dina kunskaper inom området.

I kursen får du möjlighet att bland annat utveckla förmågan att kombinera mat och dryck samt att komponera och skapa måltider. Du får kunskaper om måltiden ur ett historiskt och nutida perspektiv och du får möjlighet att utveckla din förmåga att skapa måltider utifrån olika teman. Du får genom provningar av viner lära dig grundläggande vinkunskap och att kombinera några av de vanligaste druvsorterna med lämpligt tilltugg. 

En kväll i veckan, preliminärt på torsdagar, är det lektion då teori blandas med praktiska moment. När det inte är schemalagd undervisning kan det förekomma hemuppgifter. 

Förkunskapskrav: Grundskola eller motsvarande
Studieperiod: 10 veckor
Studietakt: Utbildningen är på deltid, 50%, och berättigar till CSN
Sista ansökningsdag: Ingen aktuell ny kursstart för närvarande. 

Ansök via länken nedan.

Ansökan