Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Caroline Allard och Camilla Eriksson i projektet Digital äldreomsorg.

Gotländska projektet "Digital äldreomsorg" uppmärksammas i stor webbsändning

Publicerad 2020-09-29 16:13
På fredag den 2 oktober livesänder Digital@Idag från Kulturhuset i Stockholm. Camilla Eriksson och Caroline Allard från projektet Digital äldreomsorg är med under dagen.
Bakom Digital@Idag finns flera tunga aktörer som Forum för Omställning, (FfO), Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademin (IVA), LO, Myndigheten för digital förvaltning (DIGG), Sveriges kommuner och regioner (SKR) och Statens servicecenter.
 
Tanken med Digital@Idag är att visa på och debattera digitaliseringens möjligheter och utmaningar.
 
Under årets temadag den 2 oktober finns det gotländska projektet Digital äldreomsorg med och Camilla Eriksson och Caroline Allard kommer att delta i direktsändning på fredagseftermiddagen. Digital äldreomsorg finansieras av pengar från Europeiska socialfonden, ESF.
 
- Det här är en fantastisk möjlighet för oss att få berätta om vad vi gör. Vi jobbar med att höja den digitala kompetensen hos medarbetare och chefer inom särskilda boenden. I förlängningen handlar det om att se digitaliseringens möjligheter främst för dem vi är till för, för brukarna, säger projektledaren Caroline Allard.
 
Sändningen sker live på Youtube och på SVT Forum.
Här finns länken till sändningen
 
Strax före 15.00 är Caroline Allard och Camilla Eriksson med under diskussionspasset "Kan digitaliseringen möta välfärdens utmaningar".
 
Under dagen medverkar även bland andra moderaternas partiledare Ulf Kristersson, digitaliseringsminister Anders Ygeman och ärkebiskop Antje Jackelén.