Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Riddare med sköld och lans

Medeltidsveckan är Gotlands vinnare av Stora Turismpriset 2020

Publicerad 2020-09-15 08:32
Många är de företag som under krisen tänkt om och tänkt nytt för att säkra sin verksamhet. Därför utser Tillväxtverket i år alla de nominerade företagen till vinnare av årets turismpris. Från Gotland är vinnaren Medeltidsveckan, som i år blev helt digital.

Medeltidsveckan kunde inte genomföras som vanligt men har i sommar trots detta växt som evenemangsarrangör och hittat ny publik både i Sverige och utomlands. De har genomfört en omfattande omställning från analogt till digitalt. Det gav även möjligheter för kulturutövare, som stått med en tom bokningskalender, att få uppdrag i 150 olika programpunkter. 

I en åttadagars livesändning med innovativa lösningar, och utifrån en längtan att vilja mötas i festivalstämning, har Medeltidsveckan vässat sin förmåga att entusiasmera sina nya och gamla besökare.

Det är många på Gotland som under sommaren gjort en omvälvande omställningsresa 2020. Det som Medeltidsveckan skapat stärker evenemanget även framåt. I krisens år anno 2020 har organisationen tillsammans med trogna sponsorer hittat och finansierat möjligheten att hålla Sveriges kanske äldsta festival flytande ekonomiskt. Och paradoxalt nog har en festival om vår gemensamma historia blivit årets mest innovativa och framgångsrika digitala experiment.

Medeltidsveckan blir det mest progressiva och nytänkande evenemanget inom besöksnäringen på Gotland under covidåret 2020. De har lyft festivalen och Gotland till nya höjder och nya platser på kartan.

Nomineringen från Gotland är ett beslut taget av Region Gotland och Gotlands Besöksnäring i samverkan.

Här kommer du att hitta filmer och intervjuer med alla Sveriges nominerade på Tillväxtverkets hemsida